Industriële bijproducten

Bierbostel
Bierbostel is een restproduct wat ontstaat bij de bereiding van bier. Gerstkorrels worden gekiemd in een warme vochtige omgeving, waarbij het zetmeel via enzymen wordt omgezet in suikers. De gekiemde korrels worden gedroogd, waarbij moutkiemen afvallen. De kiemloze korrels worden gemalen, verwarmd en bevochtigd. De tot suikers omgezette zetmeel gaat dan in oplossing. De niet-opgeloste korrels worden van deze oplossing gescheiden en dit noemt men bierbostel. Verse bierbostel is tot 1 week houdbaar. Ingekuilde bostel tot 6 maanden. Iedere vracht wordt bemonsterd voor de bepaling van het droge stofgehalte.
Eigenschappen van dit product:
  • Verhoogt de totale ruwvoederopname
  • Stimuleert melkgift en eiwitgehalte
  • Positieve invloed op de spijsvertering
  • Bevordert gezondheid van het dier
  • Heeft een positieve invloed op de vleeskwaliteit
  • Download hier de productspecificatie (PDF)